Kinesiologie

Kinesiologie is ontstaan in de jaren ’60 in de Verenigde Staten, en is een methode die tot doel heeft het versterken of herstellen van de vitaliteit van een persoon op structureel (lichamelijk), biochemisch-ecologisch, emotioneel, mentaal, spiritueel en energetisch vlak.

Dr Goodheart, een chiropractor, gebruikte voor het eerst de spiertest om blokkades in de wervelkolom te identificeren bij zijn patiënten. Hij ontwikkelde het basisprincipe van de kinesiologie, volgens hetwelk de spiertonus verzwakt van zodra ons iets verstoort, of het nu op structureel, biochemisch, psychologisch of energetisch vlak zij.

De spiertest tracht de energetische respons van de spier te voelen, en niet zijn eigenlijke kracht.Het is een natuurlijk instrument voor biofeedback, dat toestaat de verschillende vormen van stress in de persoon te “meten”, en op het einde van de sessie de efficiëntie van de correcties te verifiëren.

De hersenen zijn als een computer die we kunnen ondervragen via spiertesten. Via deze fysiologische respons hebben we toegang tot het bewustzijn van het lichaam, tot deze informatie die ingegrift is in onze cellen.

Negatieve emoties uit ons verleden blokkeren de waarneming in de tegenwoordige tijd. Zelfs lichamelijke klachten en problemen kunnen hun oorzaak hebben in onverwerkte emotionele situaties uit het verleden. De energie van het lichaam die zich in een bepaald punt in de tijd heeft vastgezet, manifesteert zich onder vele vormen : pijn, vermoeidheid, stress, angst…

Via eenvoudige spiertesten, gaan we naar de oorzaak en de oplossing van uw problematiek.

Wij maken gebruik van “Emokinesiologie” en “E-coaching” om de patiënt terug te leiden naar een verhoogd fysiek, mentaal en emotioneel welzijn.

“Gezondheid, is een toestand van optimaal lichamelijk, sociaal en geestelijk welbevinden, en niet slechts de afwezigheid van ziekte” (WGO).

imagesCA9CLZR1

EMOKINESIOLOGIE

Emokinesiologie is een gespecialiseerde tak van de kinesiologie (spiertestmethode), die op zoek gaat naar stressgerelateerde klachten van het bewegingsapparaat, die opspoort en neutraliseert via verschillende technieken.

Meer info : zie folder

E-COACHING

Je lichaam is als een harde schijf die alles wat je hebt meegemaakt heeft opgeslagen.

E-coaching is een coaching-techniek, die gebruik maakt van de techniek van de spiertesten uit de kinesiologie om zo deze info op te vragen en er mee aan de slag te gaan.

Je krijgt inzicht over de blokkades die je parten spelen en die worden dan geneutraliseerd via verschillende correctiemethoden dit tot in je onbewuste, je  celgeheugen, je erfelijk materiaal, alsook op emotioneel, mentaal en fysiek niveau.

E-coaching is er vooral op gericht om je terug in je kracht te laten staan, door verlammende emoties op te sporen en te neutraliseren en meer motiverende emoties te helpen activeren, dit alles met het doel om tot optimale prestaties te komen.

E-coaching is o.a. van toepassing op zowel fysieke, emotionele als psychische klachten: Allergieën, fobieën, rugpijn, hoofdpijn, angsten, stress, vermoeidheid, burn out, slecht slapen, laag zelfbeeld, zelfzorg, innerlijke onrust,rouwen, dyslectie, enz…
EMO (brochure in PDF)