Kine voor, tijdens en na de coronacrisis!

Tijdens de coronacrisis waren wij niet verplicht te sluiten maar mochten wij nog enkel de dringende en noodzakelijke behandelingen uitvoeren! Zo werkte ik verder op basis van amper 10% van de normale werkzaamheden! Langzaam aan durven al meer en meer patiënten terugkomen en komt het normale werkritme voorzichtig terug op gang. Vooral nu de coronacrisis een algemene onrust en onzekerheid teweegbrengt, is het voor iedereen nodig om zichzelf zo snel mogelijk uit de stress- en in de kalmtemodus te krijgen, en dat is nu net waar mijn verdere kine-specialisaties vooral op gericht zijn!

De overheid, virologen, economen en psychiaters raden ons aan ‘niet te panikeren en rustig te blijven’, maar HOE krijg je dat voor elkaar?

Onderstaande, wetenschappelijk onderbouwde zelfhulpmethodes bieden daar in de praktijk een uitstekend antwoord op!

NIEUW in de praktijk hierbij zijn enkele unieke en wetenschappelijk onderbouwde “zelfhulpmethoden” om aan “stressreductie”te doen, ideaal in deze bizarre tijden!   

Maar wat is stress nu eigenlijk?

Vaak denken we bij stress aan stress op het werk, maar het blijkt veel meer te zijn dan dat. “Stress is iedere vorm van spanning of onrust. Maak je je zorgen over je partner, kinderen, ouders of vrienden? Heb je last van onzekerheid, angst, perfectionisme of een te hoge werkdruk? Heb je te weinig financiële middelen of sta je er in het huishouden vaak alleen voor? Zijn er problemen op je werk of ben je werkloos? Blijf je piekeren over een of andere situatie, kan je niet goed slapen, heb je gezondheidsklachten of een verslaving? Het zijn er allemaal vormen van: stress is alles wat ons geestelijk en/of lichamelijk uit evenwicht brengt en het kan allerlei oorzaken hebben.

Heb je last van frustratie, spanning, angst of negatieve gedachten…?

Dan komt het erop aan je hoofd erbij te houden. Stress zit dat in de weg.Je moet nu de beste oplossingen kunnen bedenken, je weer rustig voelen en het voor iedereen aangenaam houden. 

Vooral nu de coronacrisis een algemene onrust en onzekerheid teweegbrengt, is het voor iedereen nodig om zichzelf zo snel mogelijk uit de stress- en in de kalmtemodus te krijgen.

De overheid, virologen, economen en psychiaters raden ons aan ‘niet te panikeren en rustig te blijven’, maar HOE krijg je dat voor elkaar?

Je blijft rustig door de stress rechtstreeks in je brein aan te pakken. Stress uit zich meteen in de hersenen. Het maakt dat je niet meer helder kunt denken of dat je niet meer voelt wat er nodig is.

Onderstaande methoden kunnen in de praktijk op individuele basis gevolg worden.

Vanaf september worden deze methoden ook gebracht in workshops en groepstrainingen.

Wil je op de hoogte blijven van deze activiteiten, raadpleeg dan regelmatig FB, LI, website en of schrijf je vrijblijvend in op het ontvangen van een periodieke nieuwsbrief via de website.

Naast de wetenschappelijk onderbouwde stressreductie zelfhulpmethoden zijn er tevens ondersteunende stressreducerende hulpmiddelen in de praktijk voorzien zoals o.a. chi-machine, andullatietherapie, infraroodwarmte ondersteuning, oorkaarstherapie e.d. zie onze diensten.